Miss Li på Liseberg

På sistone har jag känt mig lite less på konsertfoto. Det räcker inte med att ställa någon på en scen med en mick, vilket kanske är rimligt efter ett par hundra konserter. Men detta var något annorlunda. Dels var det kul med alla färger; rött, blått och lila är en utmaning att redigera. Här skiljer man agnarna från vetet. Det smetar ihop rejält om man inte vet hur man gör.

 

Efter turnépremiären på Gröna lund dök det upp en bild i mitt flöde där  den kvinnliga fotografen fotat rätt upp i grenen på Miss li. Det blev en diskussion om detta var ok eller inte. Jag hade aldrig ens tagit en sådan bild, men den kom ju från Warner Music, nog måste Linda vara ok med det då?

 

Jag fotade henne på inspelningen av Sommarkväll så jag passade på att fråga. Jodå, skrattade hon, det var ju en kanonbild. I tredje och sista låten i diket satte hon sig framför mig och jag tog bilden jag annars inte hade tagit.

 

Konserten började lite svajigt och okoncentrerat, men med charm och spelglädje besegrade hon den kyliga kvällen, en riktig höjdare.

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Captcha loading...

Scroll to Top