• Blog

KISS den sista konserten i Sverige (?)

By |July 10th, 2022|Categories: Concert|Tags: , , |0 Comments

Finns det något coolare band än KISS? Det var i varje fall min känsla när jag gick igenom bilderna jag tog. 

Man kan säkert se tajtare band med bättre låtkatalog, men man kan inte ha mycket roligare än så när man går på konsert. 

Det här kanske var sista chansen att se dom i Sverige, men det är väl en lågoddsare att de kommer att återuppstå som “abbatarer” någonstans, kanske i Las Vegas. 

Jag kan föreställa mig att det blir t o m blir bättre. Tänk att få se unga och pigga men med den här massiva showen.

Ett bra betyg på bilderna här är att inte mindre än fyra personer hörde av sig och ville veta vilken kamera jag använt. Även en proffsfotograf trodde att det var en systemkamera, men det var som vanligt min lilla Olympus Stylus 1s.

Dessutom hade jag haft fem år på att planera bilderna. Förra gången KISS var här, så var jag där så tidigt jag kunde. Längst fram stod tre-fyra rader med fans. Jag vill alltid stå precis i mitten, om det går, men så var där en lucka och istället för tre-fyra armar framför min kamera kunde jag få bara ett par armar (och en mobil) i vägen.

Men bilderna fick inte den symmetrin jag var ute efter, jag blev besviken på min dåliga impulskontroll. Men han som stod framför mig var grymt trevlig och berättade vad som skulle hända under konserten. Bl a att Gene Simmons sprutar eld ganska tidigt i konserten. För att fånga eld snyggt så får man ställa in kameran så man inte överexponerar, stänga av auto-ISO, kortare slutartid.

Jag hade allt rätt inställt, jag började fota, men så blev jag orolig att fylla minnet så jag slutade mata på och då missade jag det så klart. Det var den största anledningen till att jag ville gå igen. Ett nytt försök.

Den här gången var min tjej med, jag kunde inte dra med henne direkt när det öppnade, men vi var ändå där ganska tidigt. Kanske var det nio-tio rader framför oss, ingen lång, men han kom sen och trängde sig fram (grrr).

Om de säger att konserten börjar åtta i infomailet, så stämmer det aldrig. Det spelar kanske mindre roll, eftersom jag ändå inte vill vänta nån annanstans än på plats, men vad segt det är att stå och vänta i nästan två timmar. Två timmar konsert på det, sen är man rätt mör i kroppen.

Jag missade Simmons eldsprutande den här gången också, han drog inte ut på det alls, men jag noterade en annan grej som jag inte tänkte på sist, precis när han gör det släcktes ljusen ner helt. Utan balanserat ljus är det jättesvårt att fota, det finns ganska få bilder på nätet på detta och det har väl sin förklaring. Kändes rätt skönt faktiskt.

PrideParad mingel på GöteborgsOperans Sommarveranda

By |July 1st, 2022|Categories: Event Photo|Tags: , , , |0 Comments

Jag brukar inte bli starstruck när jag fotar kändisar och numera är det ännu enklare att behålla fattningen. Nu vet jag inte längre vilka dom är. Fast det visade sig att jag följer en av kändisarna, nämligen fotografen Magnus Ragnvid som fotar kändisar i Stockholm.

Det blev röda-mattan-foto och mingelfoto. Hård sol, men det blev i alla fall snyggt med blixt mot solen och kranarna i hamnen i bakgrunden.

Melanie Wehbe
Kändisarna och kändisfotografen Magnus Ragnvid längst till höger.
Mimmi & Anniemal
Khaled Alesmael

Pet Shop Boys på Globen i Stockholm

By |June 28th, 2022|Categories: Concert|Tags: , , |0 Comments

Det var några år sen jag köpte de här biljetterna, när vi pratat om konserten har jag trott att vi satt längst fram. Våra platser var på rad elva och inte var det i mitten heller som jag föreställt mig. Nej längst ut på kanten. Det blir bra ändå, tjejerna snett framför oss ställer sig upp och dansar i första låten, så vi står också upp. Kanske skymmer vi sikten lite på kanten för de bakom oss, men inte mycket.

Det kan ju bli lite som debatten om flygstolar. En del kan inte med att luta sin stol bakåt, vilket blir extra jobbigt om personen framför gör det. Nåja, efter en stund står alla upp.

Har man studerat mina konsertbilder kanske man klurat ut vad jag gillar: symmetriska bilder. Scenen och dekoren här lämpar sig så väl för detta att det nästan blir platt. Pressfotograferna placeras i mitten längst bak, tror jag. Kanske för att just fånga detta. Men det blir lite livlöst, så nu är jag rätt tacksam att vi hamnade där vi hamnade.

PSB var kanske mitt absoluta favoritband efter jag köpt cd-spelare. Innan cd lät det bra, men på cd lät det som det skulle, och om det inte lät som det gjorde när de lyssnade på det själva i studion, lät det fräckt oavsett.

(En gång tog jag med mig en Pet shop boys cd till en Hifi-butik när jag skulle uppgradera någon pryl. Jag förstod snabbt att det spelar inte så stor roll vad man har för grejer om det är omöjligt att veta hur det ska låta, till skillnad från akustiska instrument.)

PSB har byggt sin karriär på att vara bra låtskrivare, den här turnén är bjussig och de spelar bara hits, och de har måånga hits. Efteråt har vi några minuters promenad i sommarkvällen bland festklädda stockholmare till hotellet vägg i vägg. En fantastisk kväll.

Bröllopsfoto

By |June 22nd, 2022|Categories: Weddings|Tags: |0 Comments

Någon gång per år får jag förtroendet att fota bröllop. Det är lite läskigt eftersom man inte får misslyckas och det är så mycket man inte kan styra över, väder inte minst. Efterhand man känner att man har några bra bilder på minneskortet kan man slappna av lite, men bara lite. Roligt är det hela tiden ändå. I en paus hann jag med att fota ringarna med makro och en lampa jag hade med mig.