Gravidfoto i Gamlestan

Porträttfoto är det jag tycker bäst om oavsett om det är bröllopsfoto, gravidfoto, headshots eller ekorrar. Här var önskemålet tegelvägg och det var kanske lite annorlunda, första tanken i mitt huvud är sommarängar i låg sol. Här var det tvärtom mitt på dan och klar himmel, vilket betyder att man får kämpa lite med att kontrollera ljuset. Eller stå i skuggan som vi gjorde.

De här väggarna är fotogeniska i sig, på den timmen vi var där var det inte mindre än två andra fotografer där och fotade.

Jag kan ju berätta lite om upplägget när jag fotar. Jag har ingen studio, men transportvänliga lampor och blixtar. Vi fotar så länge modellen orkar, eller jag känner att vi gjort allt vi kan.

Hemma rensar jag bort rent misslyckade bilder, suddiga eller med konstiga miner. Brukar vara ca 10%, i det här fallet blev det kvar ca 500 bilder på en timmes fotande, sen får man alla bilder i lågupplöst format, dessa är då oredigerade. Jag redigerar det antal bilder vi kommit överens om, som kunden valt ut och sen kan man beställa fler redigeringar för en låg summa. 2500:- med moms kan det ligga på t ex för plåtning plus några bilder.

Jag tror det är ganska ovanligt att man får alla bilder så här, men jag har märkt att folk vill ha dom och i och med att kvaliteten på det jag gör blivit jämnare med åren, tycker jag inte det finna någon anledning att jag ska sitta och hålla på dom.

En del hör av sig och vill själv redigera bilderna. I princip har jag inget emot det, men då vill jag ha mer betalt för fotosessionen. Vill man verkligen ha just mig och inte bara någon som jobbar nästan gratis, kan vi alltid komma överens.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Captcha loading...

Scroll to Top