Några konserter på Liseberg

Förr om åren har man kunnat ha ambitionen att se det mesta på Lisebergs scener under säsongen, men med årets stora satsning så orkar i varje fall jag inte det. Nu när jag har fotat flera hundra konserter, så blir man också lite kräsen. Jag bryr mig inte om hur det låter, men jag vill att de ska se bra ut. Det är ju nästan alltid bra ljus, men artisterna får gärna leva ut lite dom också.

 

Kris Kristofferson får väl räknas till legendarerna. Han bjöd på klassiska låtar, humor och värme, men jag fick den bild jag behövde i diket. Ett år var jag ju Lisebergs konsertfotograf och då hade jag kravet att få ihop 20 bilder. Jag tror jag övertolkade det som 20 bildidéer vilket var ganska tufft. Det där har hängt kvar lite och alla andra som fotar konserter presenterar alltid minst tio bilder också.

 

Men när jag fotar annat så är jag ofta ute efter en riktigt bra bild istället. I år tänker jag ha det tänket när jag fotar konserter också. Sen blir det ju inte alltid så ändå, men det händer faktiskt något när man fokuserar på att få en bild istället för tjugo. Bilden på Kris här är när han rörde sig lite, kanske ryckte till lite, vad vet jag. Den stack ut bland mina bilder.

 

Tjejerna i Good Harvest fick värma upp för Kris. Det var starkt solljus och de stod en bra bit ifrån varandra. Bilderna blev inget vidare, men jag var och pratade med dom efter konserten och fick ta några porträtt istället.

 

First Aid Kit kan man kanske beskriva som en kopia på Good Harvest, eller om det är tvärtom. Samma utmaning att få in dom i samma bildruta. De stod och stångades lite med varandra, men jag föredrog dessa två till slut.

 

Sist ut här är Syster Sol som jag har fotat många gånger förut, men hon är bättre än någonsin. Det var en riktigt kul konsert. Och Mapei, som rappade och funkade bra. Jag tog ett porträtt på henne innan spelningen också.

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Captcha loading...

Scroll to Top