Kraftwerk på Liseberg 2019

Tveklöst en av sommarens största bokningar på Liseberg och rejäl hype innan. “Tänkte du gå på Kraftwerk, då skulle du redan varit där”, proklamerade en av lokaltidningarna redan efter tre på eftermiddagen och stressade nog upp en och annan i onödan, mig inklusive. För dörrarna behövde aldrig stängas, även om det var gott om folk att trängas med.

Här hade jag en exakt tanke om vilken bild jag ville ta, den första här under, och det blev till 95% av vad jag ville ha, alltså riktigt nära. Jag ville inte stå i diket, dvs ha fotoack. I diket går den inte att ta. Jag ville stå längst bak i första fållan, men det visade sig att det är fotoförbud. För en gångs skull är det ett förbud som är begripligt. Skärmen bakom bandet visar film i 3D och hela publiken har fått 3D-glasögon. Nog hade jag kunnat slänga upp kameran och ta en enstaka bild, men det förstör verkligen upplevelsen för dom bakom.

Vakterna fixar ack till mig och några till, men vi ska inte stå i diket, vi får stå vid mixerbordet, och inte när konserten börjar, utan en timme in. Jag har alltså varit på plats sen flera timmar, men står längst bak för att kunna komma ut och möta upp vakterna utanför Liseberg och sen tåga in tillsammans. Lite komiskt.

Och vilken märklig resa fram till bilden. Den blev ju nästan precis som jag ville ha den, den hade inte blivit det om jag stått där jag först tänkt. Om den blivit alls! Stort tack till Peo och vakterna som löste det för oss!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Captcha loading...

Scroll to Top