Utställning i Partille Bibliotek

uts 2015 01

Finns det folk som bara läser bloggen och inte följer mig på Facebook eller Instagram? I så fall har ni helt missat att jag har en utställning denna veckan och nästa på Partille Bibliotek. Jag har tryckt upp en bok med bilderna och text om varje bild, den säljer jag för självkostnadspris 295:- och även tavlorna går så klart att köpa.

Partille Tidning gjorde en helsida om utställningen, du hittar artikeln här.

Are there people reading this blog who doesn’t follow me on Facebook or Instagram? If so you have totally missed that I have an exhibition at Partille Library. I have also printed a book with the images and an accompanying text,, that I sell for what it cost me 295:-. Naturally you can buy the prints as well.

Partille Tidning wrote a full page about it here.

Johnny vill nå en större fotopublik

KULTUR 

Johnny Kääpä köpte sin första kamera för fem år sedan och utställningen i Kulturums entré är hans allra första.
Men han har redan hunnit med att vara Lisebergs konsertfotograf och fotat mängder med kända artister.

Fastän Johnny Kääpäs portfolio kryllar av bilder på kända artister och band är det långt ifrån hans favoritdel av fotograferandet.

– Roligast är porträtt. Framförallt på familjen. Sedan kommer naturbilder. Konsertbilderna kommer nog faktiskt sist, säger Johnny Kääpä.

Men det var med dem allting började. Johnny köpte sin första bättre kamera 2010 och började fota i liten skala. Året efter hängde han med en kompis till Liseberg på en Brian Ferry-­konsert och uppfyllde gamla ungdomsdrömmar om att fota rockstjärnor. Bilderna blev bra – det var sommar, det var ljust och kamerans autoinställningar räckte långt.

Nagelfor bilderna

– Sedan blev det höst. Och mina bilder blev inte lika bra. Jag satte mig och jämförde mina bilder med andras – varför blev mina så mycket sämre?

Johnny Kääpä började fråga fotografkompisar om råd. Han kom ur autoträsket, började experimentera och lära sig mer och mer; ”jag var nog lite besatt”.

Just Lisebergs scen blev lite av hans hemmaarena. Han brukade komma någon timme innan konserterna började och hittade flera andra med samma intresse som han själv på första raden. Ett gäng fotografkompisar.

– Jag började fota precis när mina barn börjat klippa banden och klara sig själva. Fotograferingen har varit jätteviktig för det sociala också, jag har fått nya kompisar.

Johnny Kääpäs fotande har på kort tid rönt stor framgång. Förra sommaren var han Lisebergs egen konsertfotograf och även i år har han haft ett uppdrag för nöjesparkens räkning.

– Jag startade enskild firma för ett och ett halvt år sedan och för att vara en hobbyverksamhet får man nog säga att det går väldigt bra, säger han.

Just nu är Johnny dessutom
arbetslös så fotograferingen är hans huvudsyssla. Han har en ­studio hemma i vardagsrummet med lite lampor och rök­maskiner som han använder för vissa porträtt. Men han fotar mycket utomhus också.

På måndag ställer han ut sina fotografier för allra första gången.

Trevligast i Partille

– Jag bor i Utby och åkte runt till olika bibliotek för att se om jag kunde få ställa ut någonstans. I Partille var de trevligast.

Johnny Kääpäs foton kommer att visas på skärmarna i entrén från måndag till den 13 september. Det blir en blandning av porträtt, naturbilder och konsert­bilder.

– Det ska bli roligt att få visa upp vad jag gjort för fler människor.

  • Annakarin Thelin”

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Captcha loading...

Scroll to Top