Sommarkväll

Sommarkväll spelas numera in på Restaurang Kooperativet ute på Hisingen, men från början var det på Trädgårn i Göteborg. Det var några som gick dit och fotade ibland, men min känsla var nog, hur kul är det att fota folk i en TV-soffa? Men så hade jag inget annat för mig och så gick jag dit. Jag började prata med lite folk och så visade det sig att de saknade en fotograf den säsongen. Så det blev jag som fick ta porträtt och lite andra bilder till SVTs sociala medier. Så kan det gå. Där lärde jag mig otroligt mycket, de första gruppbilderna är bara folk som står tillsammans, men sen var jag ju tvungen att få dom att titta på mig och min kamera.

 

Till säsongen därpå, (2016) så var den gamle fotografen tillbaka igen, men nu hade jag fått in en fot och fick vara med och fota, fast så klart då utan att ha ett uppdrag och behöva leverera några bilder. Jag tycker ju att det är väldigt kul att samla på de här porträtten, lite som en del samlar på autografer. Extra spännande blir det när man inte vet innan vilka som kommer att delta, och inte heller kan vara helt säker på att man faktiskt ska få tid att ta en bild. Det är ju ett tajt schema där jag faktiskt inte är inskriven.

 

I år var det samma miljö som förra året, så för att utvecklas och variera mig använde jag motsvarande 50mm istället för 85mm. Om det blev bättre eller sämre kan man säkert diskutera, men det blev annorlunda. Och en massa bilder till min samling.

 

Lotta Gray
Katerina Janouch
Azita Shariati
Peg Parnevik
Per Schlingmann
P G Gyllenhammar
Jens Lapidus
Sophie Zelmani
Sophie Zelmani
Suzanne Reuter
Ebba Busch Thor
Lotta Schelin
Badou Jack
Stefan Löfven
Miss Li
Miss Li
Marcus Birro
Robert Gustafsson
Anders Jansson
Uje Brandelius
Jens Lekman
Per Andersson
Maria Lundqvist
Johan Norberg
Loa Falkman
Eva von Bahr
Åsne Seierstad
Jan Eliasson
Eric gadd
Lasse Granqvist
Lena Sundkvist

 

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Captcha loading...

Scroll to Top