Kungaparet inviger Stadsbadet i Jubileumsparken

Detta hade jag inte planerat, jag bara råkade komma precis rätt tid när kungaparet var på ingång. Snabbt tog jag mig ut i “bastun” där de andra pressfotograferna var placerade. 150mm tele var något kort, bilderna är beskurna. Jag tog mina bilder och tänkte att alla fick väl samma skörd här, fast bättre. Inget unikt.

Men inga bilder som liknade mina publicerades. Kanske finns det någon hederskodex bland fotograferna, jag var tvungen att fråga dagen därpå, men nej.

Vad snackar han om tänker ni. På första bilden: börja med att “läsa” den från övre vänstra hörnet om man nu inte gjorde det naturligt. På de andra två: titta på drottningens minspel. Jag skrattade i varje fall när jag såg dom. Man kanske behöver en stor skärm.

Tjejerna som uppträdde, GSimartswim hörde av sig och älskade dom, bästa vinkeln ever!

En ung kvinnlig fotograf jag pratade med tyckte däremot det var värsta sexismen, men herregud, det var familjeunderhållning på lördagsTV när jag var liten. “Nu blir det bensprattel!”

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Captcha loading...

Scroll to Top