Ekorrar på nära håll

Det är ganska lätt att bli kompis med ekorrarna, så länge man tar det lugnt och inte flaxar för mycket. Och under förutsättning att man har mat med sig. De lever sitt liv dubbelt så snabbt som oss kan det kännas och har inte tid att sitta och småprata. Jag fyller på mitt hasselnötslager efter jul när det reas ut och jag tar gärna med mig lite dyrare nötter också. Jag vet inte om de bryr sig egentligen, men jag inbillar mig att de ser lite gladare ut när de får en paranöt.

På hundmässan fotade jag hundar med fisheye och vidvinkel. Efter det började jag fundera på hur ekorrarna skulle se ut om jag lät de komma riktigt nära kameran. Om jag skulle låta solen lysa upp dom, med den lågt stående sol vi har på vinterhalvåret, hade jag skuggat dom. Jag föredrar att fota i motljus, så då måste jag ha eget ljus med mig.

De första gångerna tog jag en kartongbit som jag klädde in med aluminiumfolie. Det funkade bra, men i samma veva köpte jag två Rotolight Neo 2 LED-lampor, så jag tog med dom ut i skogen. Det blev ännu bättre. Eftersom de har ett flimmerfritt ljus kunde jag också lätt gå över till att filma, om jag ville det.

One step at a time.
Can you come out and play?
Tyrannosaurus Nut.
Sniff.
Posing.
Backlight.
Ready for anything.
Let me whisper in your ear.
Keep your head up.
Snow bunny.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Captcha loading...

Scroll to Top