Topp tio bilder 2016

Det har blivit dags att försöka sammanfatta mitt intensiva fotoår 2016, här är de tio bilder jag är mest nöjd med.

Här hamnade jag “bakom kulisserna” när fotografen Pontus Arvåsen fotade modellen Jasmin Olsson i Lars Wallins kläder på HasselbladShootGOT häromdan. Bilden fick lite uppmärksamhet på Instagram och även Hasselblad hörde av sig och ville köpa den.

Porträttet som jag tog på Zara Larsson när hon vunnit ett pris på P3 Guld var lite av en arbetsseger. Första två gångerna jag var framme och bad om att få ta en bild blev jag inte nöjd, men så fick jag en tredje chans och då satt den. Nästan 2000 likes på Instagram.

Årets journalistiska gärning. Fotade en mård från bussen hem och fick sälja bilden till både GP och GT, min rapportering blev även en riksnyhet genom TT.

Lite Terminator-känsla på den här löparen från Tough Viking. Istället för att springa runt och försöka fota lite här och där runt loppet tog jag den timma jag hade till att fota det som jag trodde skulle kunna ge bäst bilder, men här överraskade jag mig själv.

En ögonblicksbild från Universeum, slängde upp kameran i farten och sekunden senare hade de flyttat på sig. Jag gillar att alla är små karaktärer och står helt i sina egna små världar.

Den här storskrakemamman gav mig flera hundra nya följare på min Facebooksida. Jag tycker dom ser väldigt festliga ut framifrån, men det var denna som blev mest uppskattad.

Jag var lite nyfiken på hur det skulle bli att fota neråt Avenyn med ett långt tele. Fick med måsen på första rutan, så var det klart.

Det portätt jag blev mest nöjd med under året var på Ola Salo som alltid ger en fem sex olika poser på några sekunder.

Allra mest likes på min Facebooksida fick den här bilden på en liten brygga på Galtö. Jag hade tänkt mig att fota den när himlen var röd av kvällssolen, men det här ljuset var helt perfekt för en så här rofylld bild.

Om inget annat funkar, just add cats.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Captcha loading...

Scroll to Top