Mina ekorrar i tidningen

Det finns en sida på nätet och Facebook som heter Bored Panda. Vem som helst kan posta där, men innan det blir publicerat passerar det en redaktör. Jag slängde upp mina 30 bästa ekorrbilder med en presentationstext.

Efter någon dags väntan kom inlägget upp. Redaktören vill säkert väl och fixade till texten lite, efter ett kort tag kom någon annan in och fixade rubriken, det är helt ok. Lite trist tycker jag däremot att det är när man omsorgsfullt valt 30 bilder och de sen lägger 40 random bilder från mitt Instagram ovanpå dessa. Alltså hamnar mina bästa bilder i botten, och bilder som jag inte känner något för överst.

Visserligen röstar folk sen på sina favoriter, så det rättade väl till sig efterhand. När det gått någon vecka plockas 40 bilder bort och så återstår 30. Inlägget fick hyfsad spridning och bra respons. https://www.boredpanda.com/animals-nature-photography-squirrel-caption-collection-johnny-kaapa/

Efteråt blev jag kontaktad av två stycken som ville sälja mina bilder, jag valde den ena för ett halvårs kontrakt, och sen hamnade bilderna i Daily Mail, The Mirror och The Times!

Något år senare försökte jag samma sak igen på Bored Panda, men det blev samma igen att redaktören slängde in 40 tråkiga bilder och plockade dessutom bort bilder som varit med i det tidigare inlägget. Jag hade tänkt mig en best of, men det gick de inte med på. https://www.boredpanda.com/adorable-squirrels-nature-photography-johnny-kaapa/

En av världens bästa naturfotografer, i mitt tycke, Julian Rad fick dessutom en artikel publicerad samtidigt och den kunde jag inte konkurrera med. Man kan inte ha tur jämt.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Captcha loading...

Scroll to Top